Strakke wanden met traditioneel stucwerk
Heeft u een nieuwbouwwoning? Dan bent u bij W&B Stukadoors aan het juiste adres. Wij bieden traditioneel stucwerk van de hoogste kwaliteit. Alle soorten stucwerk, van glad pleisterwerk, betonlook tot schuurwerk zijn mogelijk.
Meer dan 20 jaar ervaring
Dé specialist in nieuwbouw
Betrouwbaar in planning en oplevering
Voorbeelden van ons werk
W&B Stukadoors in Eindhoven hebben al meerdere projecten gedaan in en rond Eindhoven. We werken altijd met de beste kwaliteit stucwerk. Verder zijn we gespecialiseerd in nieuwbouw en werken we altijd zeer efficiënt. Het resultaat is een strakke muur met traditioneel stucwerk, of een van onze andere oplossingen. Bekijk hier enkele voorbeelden van ons traditioneel stucwerk.
Wat is traditioneel stucwerk?
Traditioneel stucwerk is stucwerk dat op een ambachtelijke manier aangebracht wordt op wanden en plafonds. Er wordt gebruik gemaakt van gips of cement gebonden materialen. Deze laag kan op elke ondergrond worden aangebracht.
Traditioneel stucwerk kan gebruikt worden als afwerking of als onderlaag voor tegels en saus- of spuitwerk. Wanneer stucwerk vakkundig wordt aangebracht, werkt dit brandvertragend, vochtwerend en isolerend. Maar het allerbelangrijkste: het maakt dit uw woning mooier, wat van uw huis een thuis maakt. Bij ons bent u verzekerd van een uitstekende kwaliteit-prijsverhouding.
Hoe wordt traditioneel stucwerk aangebracht?
Als de wanden en/of plafonds niet vlak of egaal zijn, of gaten bevatten brengen wij, W&B Stukadoors een laag aan op gipsbasis. Meestal brengen we deze gipslaag handmatig aan met een bord en spaan, maar vaak gebeurt dit ook machinaal met een gipsspuit. Dit wordt meestal gebruikt op grotere projecten.
Zodra we de gipslaag hebben opgezet over bijvoorbeeld beton- of metselwerk, kalzandsteen of gipsplaten starten we met een rei om het geheel goed egaal en vlak te trekken. We raden altijd aan om de te stucen ondergrond eerst goed voor te strijken. Hierdoor wordt de hechting beter en krijg je minder zuigkracht van de ondergrond, waardoor we meer tijd hebben om het oppervlakte na te bewerken.
Nadat de stukadoor de gipslaag heeft bewerkt met een rei, werkt hij deze af met z'n spackmes en krijgt zo een glas resultaat. Als de gipslaag bijna droog is, maakt de stukadoor hem weer nat met een spons en bewerkt hij de gipslaag nog na met een spackmes om het superglas en sausklaar te maken.
Dan is de gestucte wand of plafond klaar om te worden geschilderd met latex of te worden gespoten met latex.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag hier uw offerte aan: